Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера

...
Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера
Коментари Харесай

Приятел от детството застреля доминиканския министър на околната среда в кабинета му

Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера беше убит в кабинета си. Той е бил погубен от собствен другар от детинство, който към този момент е арестуван. Мотивите му към този момент не са известни, показва Ройтерс.

Източници, близки до следствието, идентифицираха килъра като Мигел Крус, заяви Франс прес. Бизнесменът бил в спор с министъра на околната среда поради политиката му. Пред публицисти чиновници на министерството споделиха, че са чули най-малко седем изстрела откъм вътрешността на постройката. Малко по-късно на място пристигнали полицейски елементи.

След като умъртвил министъра, предприемачът отишъл в черква и се изповядал пред духовник. 56-годишният Крус се предал, откакто служителите на реда му дали обещание, че няма да го гръмнат, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на управляващите.

Баща на Мера, по специалност юрист, е починалият някогашен президент на Доминиканската република в интервала 1982-1986 година Салвадор Хорхе Бланко. Синът на убития министър, Орландо Хорхе Вийегас, понастоящем е народен представител. 55-годишният Мера има две деца. Той бе министър на околната среда на карибската страна от август 2020 година

В изявление от март Мера сподели, че за по-малко от две години на поста е завел в съда към 2300 сигнала, по-конкретно за нарушение на екологични разрешителни и за противозаконна сеч, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР