Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов прави проверки

...
Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов прави проверки
Коментари Харесай

МОСВ проверява пилона на Рожен: Природата трябва да се защитава от всякакви посегателства

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов прави инспекции за законността на " патриотичния " стълб на Рожен, поради който се наля бетонена основа върху родопските поляни.

Попов показва, че капиталовото предложение " не попада в предпазена зона и не предстои на оценка на влияние върху околната среда ", само че министерството продължава да проверява случая.

" За мен е значимо въпросът да не се трансформира в борба сред “патриоти ” и “либерали ”, два етикета, които търпят всевъзможни волни тълкования. Смятам, че красивата българската природа би трябвало да се пази от всевъзможни похищения и образни демонстрации. Често неналичието на самочувствие придобива уродливи и показни форми, зад които се крият локални борби и ползи, персонални проблеми и недоразбрано възприятие за принадлежност. Как тъкмо ще възприемем проблема с пилона, зависи от нас и от метода, по който се отнасяме към естествената уникалност ", споделя Попов в своя обява във Фейсбук.

Идеолозите на пилона са решили да развеят знаме с повърхност от 1110 кв.м., като за задачата ще инсталират железна структура от над 100 тона върху една от ливадите на Рожен.

Организаторът Симеон Караколев, който другояче се занимава с овцевъдство, е решил да събере 1 млн. лева за интервенцията по инсталирането на пилона. Той би трябвало да се открие малко преди началото на фолклорния събор на Рожен, който също се провежда от фондацията на Караколев.

Докато Министерство на околната среда и водите прави инспекции по случая, патрон на цялата самодейност е президентът Румен Радев. Община Смолян също стои зад слагането на пилона, поради който на Рожен бяха изляти тонове бетон.

Пред БНР Караколев изяснява, че за превозването на металните детайли ще се наложи потреблението на " три извънгабаритени композиции и 8 общоприети тира ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР