Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не вижда

...
Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не вижда
Коментари Харесай

Екоминистърът не вижда защо да не се стигне до ротация в кабинета

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не вижда причина да не се стигне до контрактуваната ротация в правителството между Николай Денков и Мария Габриел след деветия месец на ръководство на кабинета. " Вътрешни ротации няма да трансформират нищо в държавното управление ", увери Юлиан Попов в студиото на БиТиВи.

Той не си слага небосвод на ръководство, а работи, с цел да може нещата да вървят напред и за дълготрайна вероятност, доста по-дълга от един мандат. Има единодушие сред двете съществени обединения по какъв начин ще работи кабинетът в продължение на 18 месеца, само че дали ще бъде по-малко или повече следва да забележим, чака Попов.

Според него напрежението в Народното събрание е естествено, като има възкръсване на Народното събрание. В продължение на 10 години Народното събрание бе доста вял, доста непарламентарен и това пробуждане и оживление е най-хубавото, което се случва, сподели екоминистърът и добави, че партийните несъгласия оказват помощ на работата на изпълнителната власт.

" Най-лесно се работи в една тирания. Много постоянно тази посока е неверна и може да унищожи цяла страна. Фактът, че от време на време пречат тези разногласия не е чак подобен проблем, само че законодателната и изпълнителната власт са разнообразни неща. Парламентът е добре да се кара, добре е да има разногласия и крайният резултат от разногласията е по-добър закон ", счита Попов.

Той не вижда драма в това, че някои назначения се разискват повече, други не се одобряват, а трети може да провокират противоречие в някоя партия. Всички тези напрежения Попов ги прави оценка като нещо положително. Би било доста лицемерно, в случай че двете партии - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ кажат, че доста се обичат и нямат никакви разлики между тях, уточни министърът.

Относно завереното завещание в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Юлиан Попов съобщи, че е заварил много постоянна и способена администрация. Той не е намерил нещо, което го е изненадало, а и познава отрасловото министерство.

Попов чака с неспокойствие да отиде и до морето по работа и няма самообладание да плува. " Ако на някого му изтече канализацията в морето, ще го санкционира доста грубо ", закани се министърът.

Той увери, че няма замърсяване на морската вода, а Министерство на околната среда и водите реагира на всеки един подаден сигнал. Няма съображение за терзание за българското Черноморие в следствие на взрива на язовир Нова Каховка, успокои министърът на околната среда и водите.

По отношение на бетона на Черноморието, Юлиан Попов съобщи, че първото нещо, което ще ревизира преди да влезе в морето, е състоянието на дюните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР