Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов

...
Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов
Коментари Харесай

Борислав Сандов подписа заповед за обявяването на нова защитена зона „Камчия

Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов подписа заповед за оповестяването на нова предпазена зона „ Камчия “ за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. Това оповестиха от пресцентъра на министерството. Под отбрана ще са над 129 хиляди декара, от които 7500 декара са морски пространства, добавя БНР. Територията на Зона „ Камчия “ е в землищата на села в общините Аврен и Долни Чифлик.

Обявяването на режимите на предпазената зона се прави поради почналата наказателна процедура против България поради несъблюдение на отговорностите й по директивата за местообитанията.

" Най-скандалните заменки у нас са тези в региона на „ Камчийски пясъци ”. Всички институции носят отговорност за тези заменки. Обект на тези покупко-продажби са дюни, върху които е неразрешено да се строи: " Заменките бяха готови от държавното управление на Сакскобургготски, на практика бяха осъществени от кабинета Станишев и то в цялостно единодушие сред всички институции, в това число и Върховния административен съд и основният прокурор ", сподели за Радио Варна заместник-министърът на околната среда и водите в оставка Тома Белев.

„ Камчийски пясъци е най-големият дюнен комплекс в България и е срамно, че нямаше кой да се грижи за него “, уточни Белев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР