Министърът на околната среда и водите Нено Димов опита да

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов опита да
Коментари Харесай

Министър с важна новина за всеки шофьор! Данъкът за колата вече ще е

Министърът на околната среда и водите Нено Димов опита да разсее слуховете към възможното нарастване на налозите за колите. Той бе безапелационен, че се разисква само нарастването на екотаксите на МПС-тата, а те се заплащат единствено при първична им регистрация след импорт от чужбина.

" Не се разисква увеличение на налога за коли, по-стари от 15 години, на 1000 лв. ", съобщи Нено Димов от Соазопол, където се организира изнесено съвещание на отрасловата парламентарна комисия.

" Към днешна дата въобще не се разясняват налози. Става дума за екотаксите, които се заплащат еднократно при регистрация ", добави Димов и посочи, че налозите са в компетенциите на Министерството на финансите.

Министърът добави, че казусът с вноса на старите коли се ускорява поради рестрикциите, които се вършат в някои градове от Западна Европа.

" Като забраниш в избран град да влиза някакъв тип кола, нейната цена естествено пада, тъй като тя става половин използваема. Очаква се този напор на коли да залее Източна Европа. Ние ще желаеме на равнище Европейски съюз такава промяна в законодателството, че който основава сходен проблем, т.е. сходни ограничавания, да носи отговорността и за решаването им ", добави екоминистърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР