Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов
Коментари Харесай

Нено Димов подписа договор за изграждане на инсталации за отпадъци за общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила и кметовете на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово подписаха контракт за създаване на две съоръжения за преправка на боклуци, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Съоръженията ще обслужват 53 500 поданици от трите общини. По плана ще се построи апаратура за авансово отнасяне на смесени битови боклуци с потенциал 12 300 тона годишно и компостираща апаратура с потенциал 2100 тона годишно.

„ Надявам се да извършите дейностите в период, съблюдавайки Закона за публичните поръчки. Разчитайте на нас и на сътрудниците от Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Околна среда “ за подпомагане и съвещания, когато са нужни “, сподели министър Димов на церемонията по подписването.

Проектът е в сходство с общите цели на Приоритетна ос 2 „ Отпадъци “ - да се обезпечи до 2018 година спомагателен потенциал за преработване на боклуци минимум 20 000 тона годишно, а до 2023 година - 105 000 тона годишно. Това ще докара до понижаване количеството на депонираните битови боклуци с 12,27 %.

Общият размер на инвестицията е над 9,1 млн. лева Безвъзмездната финансова помощ в размер на 6,9 млн. лева е обезпечена от Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 “. Срокът за осъществяване на плана е 22 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР