Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на
Коментари Харесай

Плевен инвестира в екологичен електротранспорт със средства по ОПОС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Плевен Георг Спартански и шефът на „ Тролейбусен превоз “ ЕООД инж. Ангел Несторов подписаха контракт за публичен електротранспорт в общината.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 18 млн. лева ОПОС обезпечава 15 млн. лева, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

ОПОС обезпечава 22,8 млн. лева за прединвестиционни изследвания на шест ВиК

По плана ще бъдат закупени 14 нови електрически рейсове и 14 зарядни станции. Предвижда се монтаж на станциите за постепенно зареждане на рейсовете в двете депа - тролейбусно хранилище на ул. „ Кичево “ № 4 и тролейбусно хранилище в жк „ Дружба “, ул. „ Александър Малинов “ № 53. Експлоатацията на новите транспортни средства ще се усъвършенства посредством консолидиране на новопридобитите електрическите рейсове към съществуващите интелигентни транспортни системи на всеобщия градски публичен превоз на гр. Плевен.



С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) с източник превоз от 0,43 на 0,33 тона на година. Реализирането на дейностите ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за над 95 000 поданици на община Плевен.

Срокът за осъществяване на дейностите е 40 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР