Министърът на околната среда и водите Нено Димов и управителят

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и управителят
Коментари Харесай

Инвестират над 50 милиона лева във ВиК инфраструктура във Враца

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и шефът на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Враца Ангел Престойски подписаха контракт за създаване на ВиК инфраструктура. На събитието участва и регионалният шеф на Враца Малина Николова. Общият размер на инвестицията е над 50 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС) обезпечава безплатна финансова помощ в размер на над 36,3 млн. лева
„ ВиК “– Враца е първото от 14-те консолидирани ВиК-оператора, който с помощта на работата на целия колектив ще бъде финансирано по ОПОС посредством използване на районния метод при осъществяване на вложения във водната инфраструктура. По плана ще бъде рехабилитирана, реконструирана и/или доизградена общо 80 км ВиК мрежа за градовете Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй. С сполучливото осъществяване на дейностите по плана още 78 000 поданици ще имат достъп до усъвършенствано водоснабдяване. Очаква се загубите на вода да намалеят с 20%.
Директните изгоди за популацията са свързани с понижаване на риска от замърсяване на водни басейни посредством увеличение на успеваемостта при събирането, отвеждането и пречистването на отпадъчни води и с възстановяване равнището на предлаганите ВиК услуги.
Срокът за осъществяване на плана е 49 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР