Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е

...
Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е
Коментари Харесай

Министър Димитров откри нови инсталации за преработка на отпадъци за 7 общини в Средногорието

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и откри през днешния ден нови уреди за преправка на боклуци за общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч.

Заедно с кмета на Златица инж. Стоян Генов министър Димитров преряза лентата на компостираща апаратура и на апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци на територията на седемте общини.



Компостиращата апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци е с потенциал от близо 3000 тона годишно, а тази за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци - с потенциал до 6000 тона. Съоръженията са построени на площадка в границите на Регионалната система за ръководство на отпадъците (РСУО) „ Средногорие Еко “. Инсталациите ще одобряват и преработват боклуци от обитаеми места с общо 21 000 поданици. По време на церемонията министър Димитров получи премия за принос в развиването на Средногорието.

Проектът се извършва от Община Златица и е на обща стойност от близо 8,9 млн. лева, безвъзмездното финансиране в размер на 6,6 млн. лева е от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година



В рамките на плана е въведена и система за разделно събиране на зелени и биоразградими боклуци в общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч. Осигурена е също техника за събиране и превозване, както и съдове за разделно събиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР