Министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи първа

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи първа
Коментари Харесай

България плаща три пъти за старите си сметища, недоволен Ревизоро

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи първа копка на рекултивацията на остарялото общинско бунище на Бобов дол.

Проектът се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда (ОПОС) 2014-2020 ", като общият размер на инвестицията е 878 304 лева

Много се веселя на такива моменти, тъй като на процедура България заплаща три пъти за тези депа - веднъж да се закрият, повторно да се изградят нови районни системи за ръководство на отпадъците и трети път - за рекултивация на старите сметища, съобщи екоминистърът.

Проектът е за рекултивация на остарялото общинско бунище на Бобов дол в землището на града, което не дава отговор на актуалните екологични условия. То е ситуирано на територията на остаряла кариера и се е експлоатирало от 1974 година
 Обявиха публични поръчки за противоречивото хранилище за боклуци край Джерман
Обявиха публични поръчки за противоречивото хранилище за боклуци край Джерман

Въпреки многочислените митинги община Дупница задейства процедурата

Предвижда се съществуващите боклуци да се съберат на територията на парцела, да се оформи устойчиво тяло, да се обезпечи отклоняване и мониторинг на подпочвените води и да се сътвори опция за последващото прилагане на терена за пасбище и мера. Целта е да се обезпечи запазване на атмосферния въздух, ограничение замърсяването на повърхностните води и надзор на процесите в тялото на отпадъците. След приключването на техническата рекултивация на сметището ще се извърши и биологична рекултивация.

От Министерството на околната среда и водите показват, че от държавния бюджет за 2019 година са обезпечени 70 млн. лева за финансиране на планове на общините за рекултивация на общински депа за неопасни боклуци , които не дават отговор на нормативните условия. Финансирането се прави посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда.
 Подписаха контракт за закриване и рекултивация на остаряло хранилище
Подписаха контракт за закриване и рекултивация на остаряло хранилище

Стойността на финансовата помощ е 7 221 537, 99 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР