Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е разговарял

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е разговарял
Коментари Харесай

Пускането на ТЕЦ-а в Димитровград не зависи от Сандов, а от собственика

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е разговарял през днешния ден с представители на протестиращите от " Топлоелектрическа централа Марица 3 " ЕАД - Димитровград .

На срещата му е показано протестно писмо с искане централата да бъде пусната в употреба допустимо най-скоро, само че Сандов е отпратил настояването към притежателя на централата , който би трябвало да извърши предписанията за ремонт в сходство с условията на екологичното законодателство. До този миг не са показани никакви доказателства, че това е направено.

Затова и министър Борислав Сандов е декларирал, че решението за стартирането на централата действително не е негово, а на притежателя .

" За страдание представителите на протестиращите не дадоха нови данни, с които да ме убедят, че е осъществен главен ремонт ", сподели министър Сандов на брифинг след срещата.

Проверка на Регионална инспекция за опазване на околната среда на място е открила, че има по-скоро имитационен ремонт , само че не са изпълнени условията на комплексното позволение и на насилствената административна мярка, с която беше спряна активността на централата.
 Системно нарушаване на ограниченията за непорочност довело до затварянето на Топлоелектрическа централа
Системно нарушаване на ограниченията за непорочност довело до затварянето на Топлоелектрическа централа " Марица 3 "

Предприятието не е реновирано, не е ремонтирало общите елементи и има огромен брой неорганизирани излъчвания

" Ако взема решение предприятието да проработи, аз ставам извършител. Затова аз, изпълнявайки своите отговорности , не мога по никакъв метод да позволи предприятието да оперира сега ", безапелационен е министърът.

Дейността на със заповед на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково поради нарушавания на нормите за качество на въздуха. На 29 април Административният съд в Хасково на заповедта. От Министерство на околната среда и водите напомнят и че на 12 май Съдът на Европейски Съюз в Люксембург осъди България за превишаване на нормите за серен диоксид в Югоизточния регион на страната.
 Работници от ТЕЦ-Марица 3 стачкуват в София
Работници от ТЕЦ-Марица 3 стачкуват в София

Те упорстват да бъде позволено на електроцентралата да възобнови активността си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР