Министърът на околната среда и водите Асен Личев информира с

...
Министърът на околната среда и водите Асен Личев информира с
Коментари Харесай

МОСВ се произнася по две уведомления за ремонт на пътища

Министърът на околната среда и водите Асен Личев осведоми с писмо Агенция „ Пътна инфраструктура ", че за две импортирани от организацията уведомления за капиталови оферти за ремонт и рехабилитация на пътища няма съображение да се изисква осъществяване на процедури по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) или обмисляне на нуждата от осъществяването на Оценка на въздействието върху околната среда.

Едното капиталово предложение е за предпазен ремонт на републикански път III-607 „ о.п. Калофер - Априлци - Велчево - (Орешак - Дебнево) " за обезпечаване условия за сигурност на придвижването и комфорт на пътуващите. То ще се осъществя в землището на гр. Априлци, община Априлци, област Ловеч. Поради това, че част от дейностите попадат в рамките на Национален парк „ Централен Балкан ", Министерство на околната среда и водите слага следните условия за осъществяването им: при осъществяване на ремонтните действия да не се излиза отвън обсега на съществуващото трасе на пътя; да не се поврежда дървесна и храстова растителност; в частта от трасето на пътя, попадащо в границата на парка, да не се поставя асфалтова настилка; шефът на ДНП „ Централен Балкан " да бъде известен преди започване на дейностите за уточняване на данните за лицата, които ще ги правят, за графика по действия, за достъпа до обекта и други Контролът по реализиране на ремонтните действия се разпорежда на шефа на ДНП „ Централен Балкан ". Отчитайки местоположението на плануваните действия, при реализирането им не се засягат естествени местообитания и местообитания на типове, предмет на запазване в предпазени зони от мрежата Натура 2000.

Инвестиционното предложение за рехабилитация на Път III - 811 „ II - 81 - Богьовци - Сливница - Ракита - Брезник - Пали лула " е за възобновяване на транспортно-експлоатационните качества на настилката, с цел да се обезпечат безвредни условия за придвижване и положително отводняване на пътя. Инвестиционното желание е на територията на област София и област Перник. При реализирането му ще се употребява съществуващата пътна инфраструктура, без да се планува създаване на нова. Заложените действия са възможни по отношение на режимите на предпазени зони „ Драгоман " и „ Раяновци ", избрани със заповедите им, т.е. при реализацията им няма възможност от негативно влияние върху предпазени зони от националната екологична мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР