Министърът на образованието Николай Денков подкрепя въвеждане на зелен сертификат

...
Министърът на образованието Николай Денков подкрепя въвеждане на зелен сертификат
Коментари Харесай

Денков за зелен сертификат за учителите и нова формула за дистанционно обучение

Министърът на образованието Николай Денков поддържа въвеждане на зелен документ за учителите , педагози и непедагогически личен състав. Това разгласи той през днешния ден на брифинг във ведомството. Министърът е приказвал със здравния си сътрудник Стойчо Кацаров за временен интервал, в който учителите да решат и в случай че желаят да се имунизират - или да потвърдят, че са преболедували, или да се тестват всяка седмица с един от двата типа проби , свързани със зеления документ.

Това е концепцията за идващия интервал, заключи министърът. Зеленият документ няма да визира учениците .
 МОН дава на основния прокурор
МОН дава на основния прокурор " фиктивни училищен лагери " за 8 млн.лв.

Става въпрос за 293 000 фиктивни почивки

Денков още веднъж разяснява какво е решението на МОН за метода, по който да се минава от постоянно в отдалечено образование .

По думите му - това ще се разиска през днешния ден в 14 ч. на среща в Министерство на здравеопазването.

Но има предложение за нова формула, защото шефовете са срещнали компликации в решението по кое време да минават класовете на отдалечено образование .

А точно - п ри 20% отсъстващи възпитаници или 30% в паралелки с отдалечено образование . Директорите споделят, че е по-трудно да се наблюдават болните възпитаници , по тази причина взехме решение, че би трябвало да им дадем число, което елементарно могат да измерят и в случай че преминат числата - да се минава към ротация, разясни концепцията Денков. Крайните решения по тази причина какви тъкмо да са ограниченията със затварянето са на Министерство на здравеопазването , безапелационен е Николай Денков.

Ако в общината има висока заболяваемост - 750 на 100 000 - тогава може да се затвори напълно учебно заведение, да се мине онлайн, в случай че е тъмночервена зона в региона, само че в учебното заведение има ниска заболяваемост - тогава ротация , изясни още той.

Министърът разяснява и решението на Министерство на здравеопазването за затваряне на частните просветителни центрове. Това е тяхно решение, ще се съобразим с него. Цялата концепция на ротационния принцип е да няма разбъркване на паралелки, камо ли на възпитаници, Министерство на здравеопазването има съображение, това решение е вярно. Освен това в нашите насоки има подчиненост на най-важните просветителни действия, явно е, че извънкласните са значими, само че не колкото наложителния образователен материал ", разясни Николай Денков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР