Министърът на образованието Красимир Вълчев се ангажира да провери информацията

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев се ангажира да провери информацията
Коментари Харесай

Проверяват шефка в МОН за скандален конфликт на интереси

Министърът на образованието Красимир Вълчев се ангажира да ревизира информацията на сливенската медия Канал 6, съгласно която всички образования на учители от учебни заведения и детски градини в Сливенска област от 2010 година насам се организират от две компании, свързани с възможен родственик на началничка в МОН. Ако това се окаже правилно, би било абсурден спор на ползи.

Фирмите са Европейски Център за Устойчиво Развитие в Образованието и Център за образование на педагогическите експерти. И в двете взе участие лицето Звездомир Златев, за който се твърди, че е наследник на шефката на Центъра за образование на педагогическите експерти в МОН Лиляна Друмева, която оглавява и Съюза на репресираните.

Според разкритието на Канал 6  Друмева е доста близка с шефката на Регионалното ръководство по образованието в Сливен Бисерка Михалева, която пък неотдавна се прочу с опита си да закрива и слива елитни учебни заведения в града.

" Злите езици настояват, че Звездомир Златев и Лиляна Друмева са майка и наследник. Златев взе участие интензивно в няколко частни фирми- Европейски Център за Устойчиво Развитие в Образованието, Център за образование на педагогическите експерти и З КОНСУЛТИНГ ЕООД. На първите две компании шеф е Томислава Кирилова, за която се приказва, че живее със Златев на фамилни начала ", заяви сливенската медия. По нейни данни досега за образованието са отишли 160 хиляди лева.от парите в бюджета за култура в Сливен.

Преди месец от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Друмева поради различен спор на ползи - присъединяване й в написването на програмата по история за 10 клас и поста й отпред на Съюза на репресираните. Като мотив бе бележит и фактът, че тя е в следпенсионна възраст.

Тогава социалистите припомниха, че Друмева е била изгонена след училищен митинги преди 25 година от Шумен, където е била началник на районния инспекторат на МОН.

В началото на седмицата дамата бе деен участник и в кръглата маса в Народно събрание по тематиката за бъдещето на Комисията по досиетата. Именно тя първа изиска оставката на Валери Жаблянов поради репликата за неизбежния Народен съд.

Източник: Канал 3
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР