Министърът на образованието Красимир Вълчев разказа тази сутрин в национален

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев разказа тази сутрин в национален
Коментари Харесай

Търсят по заложните къщи устройства, предоставени за онлайн обучение на децата в Монтана

Министърът на образованието Красимир Вълчев описа тази заран в народен ефир за случай от Монтана, при който са изчезнали предоставени устройства за онлайн образование на децата.
„ В Монтана към този момент има изчезнали устройства, предоставени за онлайн образование на децата и ще ги търсят по заложните къщи ", добави той.
По думите му, в целия свят имало дефицит на компютри. Към днешна дата били доставени към 7000 устройства за електронно образование, има обаче дефицит. Предвидено е да се доставят към 105 - 106 000 устройства – за възпитаници, за учители, като се чакало 10 000 да дойдат идната седмица.
Образователният министър даде обещание, че до края на образователната година в системата ще има към 100 000 нови устройства. Всички тези устройства се давали против приемо-предавателен материал т.е. те не се дават за непрекъснато.
Над 700 000 възпитаници, 220 000 деца в предучилищна възраст ще влязат в този момент в отдалеченото обучение – сред 34 и 36 % от учениците бяха на отдалечено образование от няколко седмици, разясни Вълчев.
На въпрос дали отдалеченото образование няма да стане главно за сметка на обичайното присъствено, Вълчев е безапелационен – няма да стане по този начин, като се изключи висшето обучение.
"Факт е, че днешните деца ще учат доста повече от електронни носители ", уточни той. И даде образец по какъв начин в случай че в дадена задача изпуснеш да вземем за пример запетая, приложението ти праща съответния урок.
По отношение на всеобщото тестване в учебните заведения, Вълчев разяснява, в случай че било при започване на октомври, щяло да покаже дребен % инфектирани. Той твърди, че в детските градини имало единствено един умрял преподавател поради COVID-19.
"За задачите на разбора може да се направи всеобщо тестване, само че не и за това дали да останат отворени учебните заведения ", счита министърът.
Между 35 000 и 40 000 деца съгласно данни от пролетта няма да се включат дейно в отдалеченото образование. Над 10% са децата, които не посещават учебно заведение и без отдалечено образование.
Две седмици през юни ще учат в допълнение, уточни просветителният министър. Според него, ще се заложи при по-малките на осъществяване на планове по към този момент взет материал т.е. планови действия. "Учителите вършат най-много старания за обезщетително образование ", увери министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР