Министърът на образованието Красимир Вълчев призова университетите и научните центрове

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев призова университетите и научните центрове
Коментари Харесай

Вълчев участва в заключителната част от конференцията Храни 2030 В Пловдив

Министърът на образованието Красимир Вълчев прикани университетите и научните центрове да се включват с планове в идната рамкова стратегия за научни проучвания и нововъведения на Европейския съюз " Хоризонт Европа ".

В Пловдив Вълчев взе участие в заключителната част от конференцията " Храни 2030 ", част от българското европредседателство. С още информация слушаме Живка Танчева от радио Пловдив:

" Програмата възлиза над 100 милиарда евро, като 10 милиарда евро са предопределени за научни проучвания и новации в региона на храните, селско стопанство, развиването на селските райони и био- стопанската система. Средствата са увеличени макар, че като цяло бюджетът рестриктивен поради напускането на Англия, уточни министър Вълчев:

„ Ние приказваме за повече за качество на храните, за резистентност, за биоразнообразие, която би трябвало да се храним, благодарения на науката, на науката разчитаме да оправим с все провокации в тази област и доста годишната финансова рамка препоръчана от Европейска комисия, споделя тъкмо това. “ От Пловдив министъра разяснява и по-ниските заплати на младите фрагменти във Висшето образувание. „ три огромни разлики сред по- възрастните и по- младите преподаватели тези разлики доближават приблизително над 3 пъти в системата “. Апелът към всички ректори е да насочат вниманието си към младите преподаватели тъй като постоянно ги не помнят, завърши министър Вълчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР