Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да
Коментари Харесай

Инструктори: Спират заповедта за увеличаване на часовете за кормуване

Министърът на образованието Красимир Вълчев е заречен на инструкторите да спре заповедта си за увеличение на часовете за кормуване , оповестиха от 24 часа. Това обявиха пред протестиращите автоинструктори излъчените от тях договарящи.

Това се случи откакто през днешния ден над 200 автоинструктори блокираха с колите си центъра на София.

Протестиращите през днешния ден отидоха на договаряния с представители на Министерство на образованието и превоза , работната група, която планува засягащите ги промени в законодателството.

Техните претенции са да отпадне увеличението на часовете за кормуване , а методиката да образование да бъде изработвана от просветителното министерство, сподели Емил Панчев, ръководител на СБА..

Сред другите им претенции е да отпадне GPS системата , която да следи началото, маршрута и края на кормуване.

Министерството на образованието и науката в никакъв случай не се е фокусирало върху броят часове, а върху това по какъв начин се организират часовете . Това сподели Министърът на образованието и науката Таня Михайлова след срещата си с автоинструкторите, оповестиха от БГНЕС. Беше разисквана концепцията за един доста първокласен изпит.

Михайлова съобщи, че заповедта, против която недоволства част от сектора не е влезнала в действие. Ангажиментът на Министерството на образованието и науката и на министъра на образованието за закона за придвижването по пътищата е да утвърди образователната документи.

На този стадий тази заповед е под изискване, тъй като е обвързана с смяна в Наредба-37 на министерството на превоза. Ние ще приказваме по тази причина какъв брой да бъдат часовете, по какъв начин да се организират, каква да е концепцията за образование.

След срещата при просветителния министър договарящите обявиха, че са постигнали дребна победа . Министър Вълчев е поел ангажимент да спре заповедта си, както и да се направи нова работна група, която да приготви нова образователната документи.

Инструкторите се запътиха към министерството на превоза, обявиха, че при министър Росен Желязков ще продължат диалозите . В тях щял да се включи и министърът на образованието.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова е поела ангажимент диалозите да продължат в работната група , потвърдиха от министерството на образованието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР