Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е
Коментари Харесай

Раздават учебни помагала на турски в Шумен

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила персонално е разпоредил инспекция по сигнал, че в съществени и междинни учебни заведения в Шумен се популяризират образователни пособия на турски език.

Те се раздавали на деца от 1 до 8 клас. Министърът е изискал пояснение на шефовете на въпросните учебни заведения. По думите му притеснителното е, че помагалата се раздавали от офис на политическа партия, а това било неприемливо.

Пред публицисти в Бургас Красимир Вълчев сподели, че са ясни издателите на образователните пособия. Чакам инспекцията да приключи, добави той.

Министърът дойде в морския град за работна среща, която организира по-рано през днешния ден с кмета Димитър Николов, шефове, учители и експерти от общини в Бургаска област. На нея министърът уведомил, че отрасловото министерство е планувало да даде спомагателни средства на математическите гимназии в страната за съоръжение на кабинети по естествени науки и математика, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР