Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е
Коментари Харесай

Грипната ваканция за учениците продължава в отделни области на страната

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 издаде заповеди за удължение на ваканцията за учениците, която бе оповестена по отношение на повишения брой на болни от сезонен грип и остри респираторни болести. Това важи за София-град и в областите - Ловеч, Русе, Стара Загора и Ямбол. Учебните занятия за учениците в тези обитаеми места ще бъдат обновени на 16 март, понеделник, заяви пресцентърът на МОН.

Със заповед на министъра на опазването на здравето до 15 март в областите Плевен и Габрово няма образователни занятия и извънкласни занимания в учебни заведения, детски градини, университети и в други обучителни организации.

По решение на кметовете на общини за същия интервал няма да учат в: област Пловдив, в Бургас /1 община/, Монтана /1 община/, Пазарджик /1 община/, Силистра /5 общини/, Сливен /2 общини/, Софийска област /4 общини/, Шумен /3 общини/.

Училищата от областите Враца и Перник ще бъдат отворени от вторник, 17 март. Тогава ще бъдат на учебно заведение и учениците от три общини от област Варна, които по решение на кметовете, няма да учат.

В учебните заведения, където ще има занятия от през днешния ден, 12 март, четвъртък, ще има засилени ограничения за стерилизация в просветителните институции. За задачата е основана организация за обезпечаване на нужните почистващи препарати и дезинфектанти в учебните заведения и детските градини.

Остава ограничаването на пътуванията и организирането на всеобщи събития с присъединяване на възпитаници и преподаватели, осведомят от МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР