Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще предложи

...
Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще предложи
Коментари Харесай

НА ЖИВО Министърът на образованието предлага 9 дни междусро...

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще предложи на Отраслов съвет в петък изключителна междусрочна почивка от 31 януари до 6 февруари. Така ще се слее с двата уикенда и на процедура ще се получат 9 неучебни дни.

Денков разяснява предлагането на шефове и синдикати на конференция в МОН, на която министерството разгласи целите си за мандата.

Както " Марица " писа, в събота Синдикатът на работодателите в системата на националната култура в България излезе с предложение за почивка от 28 януари до 2 февруари, а Синдикат " Образование " към " Подкрепа " е по-скоро за датите, които има поради и министърът.

С почивка в седмицата, в която завършва първият образователен период, ще могат да се възстановят учителите и учениците, да се отърсят от натоварването. А ще даде опция и на здравната система да бъде облекчена, тогава се чака нов пик на заболелите, стимулира се министърът. Но увери, ще вземе решението, откакто го разиска с работодателските организации и профсъюзите в бранша.

Според одобрения все още график за тази образователна година междусрочната почивка е единствено на 1 февруари, вторник.

Има огромен разнобой измежду родителите за присъстветното образование, сподели още акад. Денков..

12-15% учат вкъщи по избор на фамилията. Но болшинството имат вяра в присъственото образование, децата са в клас и няма причина да не ги подкрепим.

Ще се разиска и вероятно по-ранно начало на идната образователна година. Ще изберем вид, който е най-приемлив. Имаме потребност от време за акомодация на учениците. Тези спомагателни дни може да се изпълзват за преговор на материала, а някои - и за по-дълга междусрочна почивка. Сега 1 ден не стига, счита министър Денков.

Очаквайте детайлности



Свързани вести Неочаквана почивка! Директори желаеха 6 дни сред сроковете
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР