Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с
Коментари Харесай

Министър Лечева се срещна с президента на Международната федерация по хокей на лед

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с президента на Международната федерация по хокей на лед Люк Тардиф. Тардиф е у нас, с цел да поздрави федерацията по хокей за нейната 70-а годишнина и ще участва на Световното състезание за девойки до 18 година, Дивизия II, Група Б, което се организира в Зимния двореца на спорта в София.

Люк Тардиф показа, че е доста удовлетворен от работата на българската централа, която провежда редица влиятелни шампионати от международния календар и се включва интензивно в самодейностите на Международната федерация по хокей на лед по популяризирането на спорта. Приоритет пред интернационалната централа е развиването на женския хокей, както и включването на нов формат 3x3.

По време на диалозите си с Тардиф, президента на българската федерация Мартин Миланов и изпълнителния шеф Стоян Бъчваров министър Весела Лечева посочи, че се надява да се откри сполучлив модел, по който да се създадат нови ледени пързалки, тъй че да могат децата да спортуват. Основната спънка е скъпата им поддръжка, само че в Европа има и задоволително съвременни спортни уреди, които са енергийно ефикасни.

Президентът на интернационалната федерация Люк Тардиф пожела на министър Лечева при идващото му аудиенция у нас да има построено ново оборудване за ледени спортове.

В рамките на визитата си в София Люк Тардиф беше признат от президента Румен Радев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР