Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обсъди проблемите на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обсъди проблемите на
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева обсъди проблемите на спорта в община Своге

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева разиска проблемите на спорта на общинско равнище в Своге в границите на локалната самодейност „ Спортът за здравето на нашите деца “.

Посещението на Лечева стартира от Професионална гимназия „ Велизар Пеев “, където министърът организира диалог с учебното управление и възпитаници. С тях Весела Лечева разиска опциите за спорт като извънкласното занятие и положението на спортната база. Тя следи демонстрации по футбол и фитнес, а възпитаници с триумфи от влиятелни надпревари по таекуондо организираха подготовка.

" Поздравявам ви за вашите триумфи. Пожелавам ви да сбъднете фантазиите си и да се качите на олимпийския връх ", обърна се Лечева към състезателите.

Срещите на министър Лечева продължиха в СОУ „ Иван Вазов “, където се срещна с изискванията за спорт. Тя разгласи, че ремонтът на игрището за баскетбол и футбол ще се реализира в най-кратки периоди, а бюджетът за него към този момент е утвърден от Министерството на младежта и спорта.

„ За триумфа на страната в спорта не е значим броят на медалите от огромни шампионати, а броят на спортуващите младежи и опциите, които общините и страната може да им дават. В късия ми мандат като длъжностен министър желая да обърна внимание на това, че спортът би трябвало да е измежду предпочитаните тематики, да имаме действителни измерители, по които да се прави оценка физическата склонност, тъй като това е значима част от здравето на нацията “, разяснява Весела Лечева.

Заместник-кметът на Своге Нина Копринджийска благодари на министър Лечева за оказаната поддръжка от ММС.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР