Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на
Коментари Харесай

Весела Лечева и Александър Пулев коментираха възможностите за финансиране на спортната база

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев разясниха на работна среща опциите за финансиране на спортна инфраструктура с финансови принадлежности по Програма за развиване на районите (2021-2027).

На срещата участваха представителите на Фонда на фондовете, Фонд Флаг и Регионален фонд за развиване, изпълнителните шефове на държавните спортни бази, шефове на дирекции в ММС.

Двете министерства възнамеряват и огромна среща със спортни клубове, федерации и търговски сдружения, които се занимават със спорт, с цел да им разяснят опциите на фондовете.

„ Спортната инфраструктура има нужда от доста средства, само че няма по какъв начин страната да финансира сама всичко. Необходимо е да се насърчат организациите да търсят и друго финансиране, с цел да могат да създадат базата си привлекателна и цялостна със спортуващи хора “, съобщи министър Лечева.

Министър Пулев посочи преимуществата в новия програмен интервал, в който се планува до 40% безплатна помощ.

„ Важна е синергията сред нашите две министерства, с цел да са наясно организациите, които развиват спорт и желаят да имат подобаващата инфраструктура по какъв начин могат да финансират своите планове “, съобщи министър Пулев.

Финансирането ще става въз основата на жизненост на плановете – при потвърден капацитет за генериране на доходи и погашение на кредитното финансиране. Параметрите на финансирането са до 20 млн. евро за план, до 20 години период на погасяване, гратисен интервал – до 3 години, ниски лихви и облекчени условия за поръчителство, условия за лично присъединяване от 5%, само че с опция за редукция до 0%.

От Фонда на фондовете дадоха и образци за сполучливо партньорство като парк „ Възраждане “ в София, състезателен комплекс „ Владиславово “ във Варна, плувен комплекс в Младежкия парк в Русе и други.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР