Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Василев разговаря с един от ръководителите на световното айкидо

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещна с почетния член на Управителния съвет на Международната айкидо федерация (МАФ) сенсей Кей Изава и ръководителя на Българската айкидо федерация (БАФ) Пламен Юруков, който е и член на Управителния съвет на Европейската айкидо федерация.

Тримата разговаряха за развиването на този спорт в световен мащаб и ролята на МАФ измежду международните спортни организации.

“За страдание в България досега се употребява остаряла методология, която е непродуктивна. Надявам се това да се промени, без значение дали аз съм министър или не”, сподели министър Василев.

Той означи, че страната ни има обичаи в бойните спортове и показа насладата си от визитата на Кей Изава у нас.

По време на тридневния си престой в България сенсей Изава ще управлява първия интернационален семинар по айкидо след пандемията, който ще се организира в Национален състезателен комплекс “Диана” в столицата.

“Уникално е да видя, че в България има доста младежи, които се занимават с айкидо. В страните в Западна Европа междинната възраст на трениращите пораства, само че тук не е така”, съобщи Кей Изава.

Японецът е одобрена фигура в интернационалните спортни среди и един от уважаваните лектори в Национална спортна академия “Васил Левски”. Това е неговото четвърто посещаване в България. Изава беше ръководител на МАФ сред 2017 година и 2021 година

Радостин Василев поздрави ръководителя на БАФ Пламен Юруков за напъните, които се поставят за развиването на айкидо в България. Юруков означи, че е останал прелестно сюрпризиран от желанието на министър Василев да се акцентира върху усилената работа за развиването на всеобщия спорт.

В знак на почитание министърът на младежта и спорта връчи почетен плакет на ММС на Кей Изава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР