Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с
Коментари Харесай

Василев за ръководството на Тотото: Не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие, ще е едностранен акт

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира среща с управлението на Българския състезателен тотализатор (БСТ) . След нейния край министър Василев разгласи, че ще освободи от служба изпълнителния шеф и членовете на Управителния съвет на сдружението и добави, че ще се възползва от опцията, която му дава Законът за обществените предприятия за предварително преустановяване на мандата им и разкри за какво взима това решение.

" Те не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие и това ще се случи с едностранен акт на министъра . Законът за обществените предприятия ми дава опция да приключвам това мандатно правно отношение предварително. Това и върша ", уточни Василев и добави: „ Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управлението. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото сдружение, както и във всички сдружения, свързани с ММС “.

Спортният министър беше безапелационен, че чака по-високи облаги от страна на БСТ , тъй като това сдружение осъществя държавната политика в хазарта. „ Шансът за развиване на тотализатора е повишение на неговата активност и по отношение на организацията на лотарийните игри. Не знам за какво някой е приказвал за либерализация на пазара. Това са измислици и неистини. Това дава късмет на сдружението да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди този момент “, сподели Василев.

Василев ще разяснява с новото управление на БСТ опциите за по-свободна работа на тотализатора и заемането на по-голяма територия на пазара. „ Ще направя всичко належащо това сдружение да осъществя облага, която приляга на монополист на пазара “, съобщи той. Радостин Василев разгласи, че ще назначи самостоятелен одит на БСТ. „ Ще подложа на разбор безусловно всички контракти, доходи и разноски на тотализатора, с цел да мога да бъда сигурен по какъв метод се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните доклади в края на годината могат да бъдат доста разнообразни от действителното положение на тотализатора. Надявам се да е в позитивно положение. Тепърва ще разберем “, приключи министърът на младежта и спорта.

Настоящото управление на Българския състезателен тотализатор бе назначено на 28 февруари 2020 година, когато тогавашният състезателен министър Красен Кралев освободи изпълнителния шеф Дамян Дамянов и назначи на негово място Любомир Петров. В сегашния Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Петкова, Христо Йовов, Валентин Точев и Гошо Гинчев. В същата година бе признат закон, с който БСТ пое напълно контрола над лотарийните игри в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР