Министърът на младежта и спорта Радостин Василев потвърди думите на

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев потвърди думите на
Коментари Харесай

Радостин Василев: Над 20 млн. лв. са потънали в непостроени спортин зали

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев удостовери думите на служебния си предходник Андрей Кузманов, че при ръководството на ГЕРБ са били предплатени контракти за 20 млн. за създаване на 24 физкултурни салона в страната, само че има подготвен единствено един. А голямата част от сумата е в неопределеност.

През есента на предходната година Кузманов съпостави схемата за асимилиране на парите за салони на тази, оповестена от вътрешния министър Бойко Рашков за автомагистрала " Хемус ". Тогава той съобщи, че градежът на салоните по този начин и не е почнал, тъй като няма нито виза за планиране, нито позволения за градеж, не са определени и надзорните компании.

Днес, на парламентарния надзор, Радостин Василев удостовери това и добави, че договорите за салоните към този момент са прекъснати, поради приключване периода за построяването, само че назад от компаниите съвсем не са върнати пари.
" Построен е салонът в село Тополово, община Асеновград. За останалите 23 контракта положението е следното – единствено по 4 има позволения за градеж, по 1 са осъществени строително-монтажни работи в най-малък размер. Към сегашния миг 22 от 23 контракта за инженеринг са прекъснати, заради приключване на контрактувания период. Аз встъпих в длъжността министър на 13 декември. Много малко след моето встъпване договорите изтекоха и нямаше съвсем никакво осъществяване. Никаква преписка сред министерството на младежта и спорта и изпълнителите на тези контракти ", сподели Василев от парламентарната естрада.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР