Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви пред Дневник,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви пред Дневник,
Коментари Харесай

Кралев: Премиерът беше безкрайно ясен за финансирането на видеоповторенията

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи пред " Дневник ", че министър председателят Бойко Борисов е дал ясно обръщение за мнението си би трябвало ли страната да финансира въвеждането на системата за видеоповторенията (VAR) в българското футболно състезание.

В петък БФС разгласи, че стартира усилена работа по въвеждането на технологията. Собственикът на " Лудпогорец " и член на изпълнителния комитет на футболния съюз Кирил Домусчиев уточни, че ще се търси държавна поддръжка.

Ден по-късно Борисов отвърна: " Въпросът е съгласни ли са българските данъкоплатци да дадат от своите пари на футболните клубове, тъй като президентите не желаят сами да сложат VAR, а желаят да се назовават с гръмките думи президенти ".

" Преди две години споделих, че VAR е забавна система, която усилва справедливостта в играта. Феновете най-вече от това се интересуват - резултатът да е обективен, минимизират се грешките на съдиите. Това е решение на футболния съюз дали ще вкара VAR. Друг е въпросът за финансирането. Премиерът беше безпределно явен в коментара си ", сподели Кралев пред " Дневник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР