Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че целта

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че целта
Коментари Харесай

Кралев: Търсим добър стопанин на "Българска армия", а не стадион за даден отбор

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че задачата на състезанието за базите, употребени във времето от банкрутиралия ПФК ЦСКА АД, е да се откри добър собственик. Така той изясни високите условия към участниците.

Кандидатите би трябвало да дават отговор на няколко критерия, измежду които да имат оборот най-малко 15 млн. лв. без Данък добавена стойност за предишните три финансови години, да имат капитал най-малко 5 млн. лв., да нямат отговорности към страната и общината и да са членове на БФС. Това прави невероятно присъединяване на аматьорския " ЦСКА 1948 " и слага в печеливша позиция другия клуб, изявил планове за прилагане на базите - " ЦСКА - София " на Гриша Ганчев.

" Условията не са нови. Основната задача, която имаме пред екипа, е да намерим добър собственик на стадион " Българска войска ". Това ми е задачата, а не да търсим съответно стадион за футболен тим. Критериите са безусловно естествени за отдаване на оборудване чартърен, имайки поради цената на парцела, която е оценена на към 40 млн. лв. ", сподели Кралев в утринния блок на Би Ти Ви.

По думите му спортното министерство, което е притежател на стадион " Българска войска " и базата в Панчарево, изисква " да има капиталова стратегия, да влязат средства, които да разрешат тези уреди да бъдат реконструирани, тъй като в настоящето си положение те не разрешават срещи при естествени условия ".

 Кралев: Търсим добър собственик на
© Дневник

" Аз и екипът ми нямаме задача да включваме или изключваме някого, без значение в коя група играе. Тези условия изключват към 600 клуба от настоящето състезание. Задачата ни е да намерим добър собственик за този парцел. Не сме търсили съответни числа, които да дават отговор на някакви стандарти. Не единствено един тим дава отговор на тези параметри ", съобщи Кралев.

Документите се подават до 11 декември и участниците ще бъдат оповестени два дни по-късно. Победителят ще бъде разгласен на 3 януари 2018 година, а договорът следва да бъде подписан до седмица по-късно.

 Кралев: Търсим добър собственик на
© Анелия Николова
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР