Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза на
Коментари Харесай

Красен Кралев награди борец №1 за 2017-а година

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата на герой №1 на България за 2017 година - европейският първенец при класиците в категория до 75 кг Тарек Абдеслам. От своя страна натурализираният египтянин благодари на министъра за поддръжката, която му е оказал, когато дойде в България. №2 за 2017 година в битката е европейската шампионка Биляна Дудова, а трети е сребърният медалист от шампионата на Стария континент Иво Ангелов.

По време на церемонията бе маркирана и 85-ата годишнина от основаването на Българската федерация по битка. За този интервал борците са донесли на страната ни 69 медала от олимпийски игри, 251 от международни шампионати при мъже и дами и 399 от европейски шампионати.

" Поздравявам Ви за 85-ата годишнина на най-славния български спорт. Дори в една от най-тежките си години, със извоюваните 19 медала от европейски и международни шампионати във всички възрастови групи битката още веднъж е измежду най-успешните ни спортове. През 2017 година направихме доста мощно европейско състезание, само че по-късно за жалост имаше доста травми, които ни попречиха да се поздравим с една доста по-успешна година. За това Ви поисквам да сте здрави и да няма контузии, тъй като това е най-важното в кариерата на един състезател. Това бе първа година от олимпийския цикъл и аз имам вяра, че всеки ще откри пътя си, с цел да може през идната и по-следващата години да сме още по-добре готови и да се развиваме в вярната посока ", съобщи Кралев и пожела на младите борци да се учат от опита на първенци Петър Киров, Боян Радев, Александър Томов и останалите ни митове в този спорт.

Президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов също регистрира положителното показване на Европейското състезание и несполучливия Световен шампионат, най-много поради травмите на водещи състезатели. Той разгласи още, че са взети ограничения, с цел да може през 2018 година нашите борци да подобрят още повече представянето си.

На церемонията бяха наградени юбилярите, празнуващи 75-годишнина - двукратните олимпийски първенци Боян Радев и Петър Киров, Нешо Берберов и Гюро Гюров, както и навършилият 85 години заслужил треньор Михаил Ангелов. Специални призове получиха Цено Ценов и Валентин Йорданов, които отсъстваха поради задължения.

Призът в категория " Пробив в международния хайлайф " взе Микяй Наим, който в дебютното издание на международното за младежи до 23 година завоюва сребърен орден. Най-успешният ни млад играч през годината пък е Рухан Расим.

За треньор №1 бе разгласен Армен Назарян, селекционер на националите по класическа битка, а негови подгласници станаха Петър Касабов (жени) и Серафим Бързаков (мъже, свободна борба).

В комплексното класиране спечелили са:

в свободната битка - " Димитровград "

в класическата битка - " Левски "

при дамите - " Рилски състезател "

Клуб с максимален интернационален принос е " Миньор " (Пк).

Топ 10 на българската битка за 2017 година:

1. Тарек Абдеслам - зл. Екологичен потенциал

2. Биляна Дудова - зл. Екологичен потенциал

3. Иво Ангелов - ср. Екологичен потенциал

4. Борислав Новачков - ср. Екологичен потенциал

5. Тайбе Юсеин - ср. Екологичен потенциал

6. Николай Байряков - бр. Екологичен потенциал

7. Микяй Наим - ср. СП до 23 година

8. Росиан Дермански - бр. СП до 23 година

9. Юлияна Янева - ср. СП, бр. Екологичен потенциал девойки

10. Петя Делчева - зл. Екологичен потенциал кадетки, ср. СП кадетки

 Красен Кралев взе участие в полемика „ Бъдеще в Европа – какво следва? “ в Благоевград
Красен Кралев взе участие в полемика „ Бъдеще в Европа – какво следва? “ в Благоевград

" Ще имаме опция да сложим някои от значимите за нас въпроси и да търсим разрешаването им "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР