Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев награди медалистите от Европейското първенство по ММА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на призьорите от Европейското състезание по ММА, което се организира в Букурещ. Българските състезатели завоюваха общо 5 оценки, с които се подредиха на трето място в отборното класиране на шампионата след тимовете на Швеция и Финландия. Шампион стана Октай Ариф в категория до 56.7 кг. Сребърни медали извоюваха Денислав Хаджиев (61.2 кг) и Даниел Янков (120.2 кг), а с бронзови оценки са Здравко Димитров (61.2 кг) и Иван Иванов (+120.2 кг).

" Поздравявам Ви за постигнатите резултати. Успехите Ви демонстрират, че в Българската федерация по ММА се работи добре ", сподели Красен Кралев и добави, че практикуването на този спорт е превъзходен метод за оправянето с експанзията отвън спортните зали.

Почетни медали от министъра получиха също старши треньорът на националния тим Николай Цоков, неговият асистент Светослав Желев и персоналните треньори на състезателите.

" Без Вашата помощ и поддръжка тези триумфи нямаше да ги има, а тези момчета вместо да се състезават кой знае какво щяха да вършат ", съобщи ръководителят на Българската федерация по ММА Станислав Недков.

Той заяви, че в България има 35 клуба по ММА и към 800 картотекирани състезатели, а броят на трениращите този спорт надвишава 2000 души.

Със извоюваните 5 оценки от шампионата България към този момент има 35 медала от международни и европейски шампионати и заема второто място в международната класация, всред всички 68 страни членки на Световната ММА федерация (IMMAF).

През ноември на българските състезатели им следва Световно състезание, което ще се организира в Бахрейн.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР