Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет
Коментари Харесай

Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов. Иванов реализира следващия огромен триумф в кариерата си, откакто завоюва бронзов орден в категория до 81 кг от Мастърс шампионата в Доха, Катар. В срещата за оценката българинът се наложи над европейския първенец Алан Кубецов от Русия.
Ивайло Иванов, който е повторен сребърен медалист от европейските шампионати през 2019 и 2020 година, взе 900 точки за олимпийската класация, по която се дефинират участниците на Игрите в Токио. Иванов показа, че е доста благополучен от завоюваното отличие, тъй като на конкуренцията в Катар присъединяване взеха най-хубавите състезатели от целия свят. Той съобщи, че подготовката му е напълно ориентирана към Летните олимпийски игри, които ще се проведат през август.
Почетен плакет на ММС министър Кралев връчи и на треньора на националния тим Атанас Герчев. Той беше безапелационен, че Ивайло Иванов е бил ощетен от съдиите по време на полуфиналния си дуел против нидерландеца Франк де Вит, а това му е попречило да преследва златния орден в конкуренцията. Според наставника решението е било признато отрицателно от всички в залата, а обстановката от битката е била обсъждана в продължение на няколко минути.

От понеделник националите ни започват предварителен лагер в Сливен, който ще продължи до 28 януари. Следващото огромно съревнование за нашите джудисти е Гранд шлем в Тел Авив от 18 до 20 февруари.

На срещата участваха президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР