Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи бонус от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи бонус от
Коментари Харесай

Красен Кралев връчи допълнителни 5000 лева на Антъни Иванов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи бонус от спомагателни 5000 лв. на финалиста от Световното състезание по плувни спортове за мъже и дами в Будапеща (Унг) Антъни Иванов.

Според Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерство на младежта и спорта за реализирани призови класирания през 2017 година Осмото място на 18-годишния Антъни на 200 метра бътерфлай се премира с 5000 лв.. Заради изключителната стойност на достижението, което е едвам 4-ти край на Световно състезание в историята на мъжкото ни плуване министър Кралев взе решение да даде спомагателен
бонус на Иванов. Така сумата, която той ще получи за достижението си става общо 10 000 лв..

" Поздравления за неповторимия резултат и страстите, които ни донесе 8-о място и край на Световно състезание в плуването е удивително достижение и аз считам, че то би трябвало да бъде подтиквано в допълнение. Ти си едвам при започване на своята спортна кариера и ти искам да постигнеш още доста призови класирания ", съобщи Кралев.

В диалога с министъра Антъни заяви, че към този момент има предложения от влиятелни университети в Съединени американски щати, част от Бръшляновата лига.

 Снимка 306514

Кралев връчи на Иванов и на неговия персонален треньор Николай Вакареев почетни плакети на ММС. На срещата участваха също генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова и основният управител Кристиян Минков.

Днес Иванов отпътува на лагер в Камчия, на който ще се приготвя за идното Световно състезание за юноши в Индианаполис (23-28 август).

Попадането на Антъни Иванов в идеалната осмица на Световно състезание е едвам четвърто за мъжкото ни плуване, по-късно на мъжката ни щафетата 4х100 м св. жанр от Колумбия през 1975 година, на Денислав Калчев в Рим през 1994 година (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).

В кариерата си от 2008 година насам Иванов има към 200 национални върха, като преди да навърши 18 години има 14 върха за мъже.

 Снимка 306513
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР