Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в церемонията по връчване на наградите Спортист на годината на НСА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в церемонията по връчване на премиите "Спортист на годината " 2018 на НСА "Васил Левски ". Той се включи в награждаването на елитните спортисти - студенти на НСА, като дружно с ректора на Академията проф. Пенчо Гешев връчиха оценките на треньора на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова и на нейния асистент Михаела Маевска.

Сред останалите отличени елитни състезатели бяха още международната и европейска първенеца по битка Тайбе Юсеин, ансамбълът по художествена гимнастика, Невяна Владинова, формалният кандидат за международната купа по бокс Кубрат Пулев и първенецът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида Петър Стойчев.

"За мен е голяма чест да участвам на награждаването на най-хубавите спортисти на Националната спортна академия. На днешната гала е събран спортният хайлайф на България. Поздравявам всички спортисти, техните преподаватели и треньори за триумфите им през 2018 година ", обърна се министър Кралев към присъстващите.
Той акцентира, че огромна част от спортния хайлайф на България и най-хубавите ни спортисти са били или сега са ученици на НСА.

"Спортистите са най-хубавите посланици на България. Това е по този начин, тъй като българските спортисти са най-успешните българи. А те са най-успешните българи, тъй като зад тях стои Националната спортна академия. НСА е мястото, на което се кове българската спортна просвета, без която не можем. Пожелавам на всички преподаватели да не престават все по този начин старателно да възпитават и построяват ново потомство български треньори, които да са в крайник с времето и модерните технологии, с цел да може да се радваме на бъдещи триумфи. Бъдете здрави и да няма травми. Бог да пази България. Сигурен съм, че ще съумеете следващата година да ни зарадвате с още по-силни резултати ", сподели още Кралев.

На церемонията по връчването на годишните награди бяха отличени и най-хубавите спортисти и треньори от клубовете на НСА, както и най-добре представилите се през годината параспортисти и 10-те състезатели на НСА с най-хубави достижения.
Наградата за състезател на годината взе при бронзовия медалист от Световното състезание по шотокан карате-до и международен първенец отборно Павлин Дишев. Номер едно при треньорите стана неговият ментор - гл. ас. Радослав Пенов, който е учител по карате към катедра "Борба и джудо ", а първото място при параспортистите зае сребърният медалист от международното състезание по тенис на маса за хора с увреждания Денислав Коджабашев.

На събитието участваха още зам.-министърът на младежта и спорта доцент Стоян Андонов, ръководителят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, кметът и зам.-кметът на регион Студентски Димитър Дилчев и Велина Белева-Влахова, зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева, ръководителят на НПСС Яна Вангелова и голям брой ръководители на спортни федерации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР