Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с Франко Барези

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с именития италиански футболист на " Милан " Франко Барези, който е дипломат на клубния бранд и му връчи почетен орден на ММС за заслуги към спорта. Той е в София за откриването на детско-юношеска Академия на " Милан " в съдействие с футболен клуб " Локомотив " (София) и поддръжката на фондация " Играй с Развитие ".

Министър Кралев благодари на Франко Барези за помощта, която оказва на българския футбол. " Радвам се, че стартирате дълготраен план дружно с " Локомотив ", който е клуб с огромни обичаи. " Милан " има доста фенове в нашата страна и съм уверен, че наличието на този популярен клуб ще притегли повече деца да се занимават с футбол. Това е наша съществена задача и целенасочена политика ", съобщи министърът.

 Красен Кралев: Борбата с допинга е и част от битката с корупцията в спорта
Красен Кралев: Борбата с допинга е и част от битката с корупцията в спорта

" Задължително е да следваме разпоредбите на честната игра и спортните борби да се вземат решение на терена, а не зад кулисите "

Той разиска с Франко Барези опциите посредством футбол повече деца да бъдат възпитани в обич към спорта и двигателна просвета. " С сътрудниците министри от страните на Европейския съюз разясняваме по какъв начин да спрем процеса на обездвижване на младото потомство. В България няма по-популярен спорт от футбола и аз виждам в него инструмент за приобщаване на повече деца към спортна активност ", сподели министър Кралев.

" За " Милан " е чест да развива план дружно с " Локомотив " и да участва в България. Това ще бъде огромен тласък за младите футболисти. Щастливи сме да донесем нашите хрумвания, нашите знания, нашите способи. Сигурен съм, че ще свършим доста добра работа с " Локомотив ", съобщи Франко Барези и сервира на министъра сувенири на " Милан " с подпис.

На срещата с министър Кралев участваха притежателят на " Локомотив " Иван Василев, вицепрезидентът на клуба Валентин Николов, шефът на клубната академия Иво Паргов, ръководителят на Управителния съвет на фондация " Играй с Развитие " Александър Александров, шефът на " Милан Джуниър Камп България " Алесандро Джани и футболният сътрудник Фабрицио де Микели.

Учредената Академия на " Милан " е 19-ата в света и първа на Балканския полуостров. В нея се приготвят към 400 деца на възраст от 6 до 19 години на новите терени на столичния стадион " Локомотив ". По силата на съглашението се прави продан на треньори и играчи сред двата клуба.

 Министър Кралев повдигна тематиката за FIBA по време на работна среща с министрите на спорта на Европейски Съюз и Томас Бах
Министър Кралев повдигна тематиката за FIBA по време на работна среща с министрите на спорта на Европейски Съюз и Томас Бах

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР