Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на Европейската тенис федерация

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с изпълнителния шеф на Европейската тенис федерация Томас Хамерл, който е в България, с цел да се запознае по-отблизо с работата на Българската федерация и изискванията за упражняване на този спорт.

Кралев срещна госта си със взаимните стратегии за хора с увреждания и " Тенисът - спорт за всички ", които ММС осъществя с БФТ.

" В отлични връзки сме с Българската федерация по тенис, които се оправят чудесно с работата си, изключително с подрастващите. За това и получават нашата поддръжка ", сподели Кралев.

 Министър Кралев: Голфът в България притегля елитни туристи и развива районите
Министър Кралев: Голфът в България притегля елитни туристи и развива районите

България се утвърждава като една от най-интересните голф дестинации

Министърът и Хамерл разискаха развиването на тениса измежду подрастващите, както на национално, по този начин и на европейско равнище. През миналата година за първи път в историята на българския тенис 12 състезатели до 14-годишна възраст бяха в топ 100 на европейската класация. Две от най-хубавите ни деца до 14 година - Катерина Димитрова и Динко Динков бяха определени в тима на Тенис Европа до 14 година В европейската класация до 16 година имаме шест състезатели при момчетата в първите 100 (Антъни Генов e 7-ми, Пьотр Нестеров -29-ти, Максим Хорозов - 49-ти, Николай Неделчев - 64, Марио Радев - 71, Самуил Конов - 78). България е хазаин и на 10 интернационалните шампионата за юноши и девойки.

Томас Хамерл показа, че е останал доста удовлетворен от видяното по време на престоя му в България.

" Българската федерация по тенис прави чудесно своята работа. Стефан Цветков е доста добър президент, който има извънредно съществени интернационалните контакти. Посетих и Националния тенис център, който предлага отлични условия ", сподели Хамерл.

Министър Кралев и гостът му разискаха и сериозните проблеми с уреждането на мачове и черното тотото, които има в тениса.

На срещата участва и генералният секретар на нашата федерация Катерина Генова, която уведоми министъра, че централата е спечелила дотация в размер на 30 000 $ от Международната тенис федерация, които ще бъдат употребявани за построяването на три твърди корта на Националния тенис център.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР