Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с представители на Асоциацията за здраве и фитнес

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ).

От асоциацията срещнаха спортния министър с главните провокации, пред които е изправен секторът в изискванията на пандемия от ковид COVID-19. По време на срещата бяха разисквани настояванията за отваряне на фитнес залите. Красен Кралев изиска ръководителите на асоциацията да изготвят проект какви противоепидемични ограничения ще бъдат подхванати, с цел да бъдат защитени искащите да употребяват техните услуги от разпространяване на COVID-19. Представителите на БАЗФ се ангажираха да бъде проучена обстановката с фитнес залите в страните в Европа и практиките, които те ползват. Асоциацията съставлява ползите на зали и фитнес центрове, студия за спорт и танци, снабдители на хранителни добавки и съоръжение. От името на ръководителя на Управителния съвет на БАЗФ Петър Ангелов беше връчена декларация, по отношение на икономическата обстановката в бранша и вероятните ограничения, които могат да бъдат подхванати за нейното превъзмогване.

Министър Кралев се съгласи, че браншът е измежду засегнатите от наложените ограничения по отношение на епидемиологичната конюнктура в България, тъй като в страната фитнес залите са над 800, а в промишлеността са заети близо 50 000 души, огромна част от тях квалифицирани експерти.

От страна на БАЗФ на срещата участваха изпълнителният шеф на асоциацията Мирослав Тончев, ръководителят на Контролния съвет Радка Чернева и Александър Малинов от Управителния съвет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР