Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи надпреварите от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи надпреварите от
Коментари Харесай

Министър Кралев награди част от шампионите в Държавното първенство по лека атлетика в зала

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев наблюдава конкуренциите от втория ден на Държавното състезание по лека атлетика в зала за мъже и дами в „ Асикс Арена “. В надпреварата се включиха близо 300 спортисти.

Кралев награди първенците в неделния ден. За осма поредна година националната купа в скока на височина завоюва Тихомир Иванов. Състезателят на “Берое” Стара Загора беше без конкуренция в бранша и завоюва с 224 см. В бягането на 200 м при мъжете завоюва Веселин Живков от “Академик” София, който финишира за 21.51 сек и усъвършенства персоналното си достижение на закрито. При дамите златото завоюва Ванеса Янкова от КЛАСА с 25.11 сек. В оспорвания край тя изпревари единствено с една стотна Кристина Борукова от “Тракия 96” Пловдив. Спортният министър връчи медалите и на най-бързите в бягането на 800 м. При дамите национална шампионка стана Полина Тодорова от “Тунджа” Ямбол, а при мъжете Алекс Василев от “Академик” София. В конкуренцията на троен скок Димана Йорданова ( “Лудогорец” Разград) се окичи със златото с резултат 12,72 м.

Красен Кралев и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов разискаха новите инфраструктурни планове, които Министерството на младежта и спорта финансира за възстановяване на лекоатлетическата база у нас. През тази година стартира реконструкцията на откритите писти в Габрово, Враца и Стара Загора, за които министерството отпуска 3 750 000 лева Ремонт ще бъде осъществен и на закритите писти в състезателен комплекс “Ялта” в Русе и Спортно учебно заведение “Георги Бенковски” в Плевен, като общата инвестиция е в размер на близо 400 000 лева С толкоз ММС финансира и построяването на центрове за хвърляния в Балчик и Националната спортна академия “Васил Левски”. Обсъжда се реорганизация и на лекоатлетическата писта на стадиона в Ямбол.

Министърът наблюдава с интерес конкуренцията на 800 м, в която се включи и нашият паралимпиец Християн Стоянов. Той финишира на втора позиция, а Красен Кралев и треньорът му Евгени Игнатов разискаха проектите за подготовка на състезателя на “Дунав” Русе преди Паралимпийските игри в Токио през лятото.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР