Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец,
Коментари Харесай

Министър Кралев в Костенец: Общината има голям потенциал за развитие на спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец, с цел да се запознае със положението и опциите за развиване на спортната инфраструктура в района. Той участва на другарски мач сред юношеските тимове на ФК Бенковски (Костенец) и Локомотив (Пловдив), проведен по самодейност на Йордан Ангелов.

Министър Кралев се ангажира ММС да помогне за построяването на две спортни площадки на територията на общината, фитнес навън и създаване на лекоатлетически център с писта и бранш за хвърляния на територията на СУ " Св. Климент Охридски ".

" Костенец е състезателен град и ще помогнем на жителите на града да се направи една среда, която да е комфортна за спортуване както за деца, по този начин и за възрастни. Виждам доста клубове, които развиват активност в Костенец и мисля, че е редно те да бъдат подкрепени ", съобщи министър Кралев пред гостите на спортния празник.

На събитието участваха футболните митове Гошо Гинчев, Георги Иванов, както и носителката на бронзов орден от европейското състезание по лека атлетика през 2002 година Яна Касова и именитият треньор по лека атлетика Георги Димитров, който от 2010 година е ментор на Семеен кодекс " Костенец ". Под негово управление се образоват над 150 състезатели, които реализират триумфи на национално и интернационално равнище.

Преди футболната среща с демонстрации пред публиката се показаха локални клубове по лека атлетика, таекуондо, самбо, джудо, битка и карате.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР