Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви условията на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви условията на
Коментари Харесай

Официално: Започна конкурсът за наем на стадион Българска армия“ и за комплекс Панчарево“



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласи изискванията на състезанието за отдаване чартърен на стадион „ Българска войска “ и състезателен комплекс „ Панчарево “. Двете бази се отдават чартърен от новосъздаденото сдружение „ Сердика спортни парцели “ ЕАД за период от 10 години, като при смяна на законодателството договорът може да се удължи без осъществяване на нов конкурс.

Началната месечна наемна цена е в размер на 60 000 лв. без Данък добавена стойност. Цената е избрана на база общата оценка от близо 40 000 000 лв. на двата парцела, направена от лицензиран самостоятелен оценител при апортирането на парцелите в „ Сердика спортни парцели “ ЕАД. Бъдещият наемател има право да прави вложения, които ще могат да се приспадат от наемната цена, при строго въведени процедури и условия за да не се позволяват злоупотреби.

Друго главно финансово изискване в състезанието е минималната инвестиция в базите за целия период на контракта да е на стойност 1 000 000 лв. без Данък добавена стойност, като сумата би трябвало да бъде разпределена в процентно съответствие 70% за стадион Българска войска и 30% за състезателен комплекс „ Панчарево “. Тази инвестиция не предстои на приспадане от дължимите месечни наемни вноски.
Още за изискванията на състезанието, критериите за асортимент на претендентите и периодите за разглеждане на документите можете да чуете в звуковия файл.

Това е втори търг, обвързван с активите на банкрутиралото сдружение - ПФК ЦСКА АД. Първият беше за емблемата на " алените ", който се организира напролет и беше извоюван от компанията " Ред Енимълс " с оферта от 8 милиона лв.. Парите обаче към момента не са платени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР