Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Антоанета Стефанова за двата медала от Европейското по шахмат

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Антоанета Стефанова, която завоюва два медала от Европейското състезание за дами по интензивен шахмат и блиц в Монте Карло. Българската гросмайсторка приключи втора в конкуренцията на блиц и трета при рапида. Почетни плакети на ММС получиха и младите състезателки Габриела Антова, Надя Тончева и Нургюл Салимова. Те се показаха чудесно в обособените възрастови групи. При 18-годишните Антова се подреди първа при рапида и на блиц, същото достижение записа и Надя Тончева при девойките до 14 години. При 16-годишните Нургюл Салимова приключи първа при рапида и втора на блиц.
Благодарение на положителното си показване в Монте Карло нашите състезателки покачиха своя ЕЛО-рейтинг. По време на шампионата Антоанета Стефанова изигра общо 24 партии като завоюва 16 от тях. В момента българката се намира на 20-то място в ранглистата на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) с рейтинг 2476. Нургюл Салимова също е в топ 100 при дамите. Тя е на 91-ва позиция с ЕЛО 2372. Салимова е една от трите най-млади състезателки в първата стотица на класирането.
Министър Кралев и девойките от националния тим разискаха опцията ММС да закупи нови компютърни конфигурации, с които те да се приготвят за огромните надпревари.

През 2020 година следва шахматната Олимпиада, а съгласно ръководителят на Българската федерация по шахмат 1928 Руслан Тошев женският ни тим е построен от мощни състезателки, които могат да реализират положителни резултати.

“След дълъг интервал на проблеми в българския шахмат девойките от националния тим са мотив да погледнем позитивно към този спорт у нас. Сега е моментът да се привлекат хора, които да оказват помощ за развиването на шахмата”, разяснява министър Кралев. На срещата участва и членът на УС на БФШ 1928 Маргарита Войска.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР