Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи почетен плакет на Денис Димитров за среброто му от Европейското първенство по кану-каяк

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Денис Димитров за триумфа му на Европейското състезание по кану-каяк за младежи до 23 година, което се организира от 9 до 14 юли в Рачице, Чехия.

В чешкия град Димитров, който е едвам на 18 години, завоюва сребърен орден в дисциплината 500 м едноместен каяк, като измина дистанцията за 1:40.018 мин. Преди нашия играч финишира единствено датчанинът Магнус Сиберсен (1:40.070), а трети остана чехът Томаш Собисшек (1:41.018).
 Красен Кралев: В момента пораства едно доста надарено потомство, каквото нашият волейбол не е имал от години
Красен Кралев: В момента пораства едно доста надарено потомство, каквото нашият волейбол не е имал от години

Вярвам, че това е една вълна от състезатели, които ще играят значима роля в родния волейбол и ще радват българската аудитория и в бъдеще

Министър Кралев поздрави Денис Димитров за отличното му показване и му пожела да продължава подготовката си с мотивация да радва България с бъдещи триумфи. За Димитров следва международно състезание за юноши и младежи до 23 година, което ще се организира от 1 до 4 август в румънския град Питещи.

Почетен плакет от министъра получи и Цветан Иванов - народен треньор на юношеския тим.
 Снимка 435362
Източник:

Старши-треньорът на националния тим по кану-каяк Милко Казанов срещна министър Кралев с протичането на подготовката на състезателите ни за идните надпревари, на които ще се борят за квоти за Олимпийските игри в Токио 2020.

На срещата бе наранена тематиката за положението на гребните бази и школите по кану-каяк в страната. Цветан Иванов показа, че гребната база във Видин, където тренира с клубните си състезатели, се е трансформирала в едно от най-модерните уреди за тренировки по кану-каяк в България след осъществения ремонт през 2018 година. Треньорът на юношите разяснява, че сполучливите състезатели в кану-каяка са от градове, в които има подобаваща спортна инфраструктура.

Министър Кралев посочи, че фактор в построяването на положителни спортисти е образованието им в учебно заведение. Като образец спортният министър уточни спомагателния час по физическо образование, воден от професионални треньори, който към този момент дава резултати след въвеждането си в 12 учебни заведения във Варна. Според Кралев и други общини би трябвало да подхващат стъпки в тази посока.

На срещата участва и изпълнителният шеф на Българска федерация по кану-каяк Евелина Петрова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР