Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди най-добре представилите

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди най-добре представилите
Коментари Харесай

Наградиха призьорите в юбилейното издание на плувния маратон Галата-Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди най-добре представилите се плувци в 80-то издание на маратона "Галата-Варна ".

В интернационалната конкуренция, която се организира под патронажа на министър Кралев, се включиха над 220 участници. Организатори на форума са Военноморски сили на Република България, Община Варна и плувният първенец на страната ПСК "Черно море ". Председател на Организационния комитет на юбилейното издание бе кметът на Варна Иван Портних.

Победител при мъжете стана 18-годишният Йордан Янчев от Сандански, който измина дистанцията сред нос Галата и плаж Офицерски-Изток за 53 минути и 37 секунди. След него останаха Радостин Кръстев и Георги Колев. При дамите трасето от 4500 метра най-бързо преодоля Василики Кадоглу от Варна с време 61 минути и 13 секунди. Тройката допълниха Ева Христова и Петя Бонева.

За първи път в историята на маратона участниците финишираха на плажната линия, където спортният министър Красен Кралев и носителят на 11 Световни купи по плувен маратон Петър Стойчев посрещнаха най-бързите плувци. Награди от надпреварата получиха най-добре представилите се девойки и момчета до 18 година Отличени бяха и най-предно класиралите се варненски участници в маратона. Организаторите бяха обезпечили награден фонд от 12 000 лева за призьорите.

В церемонията по връчването на наградите се включиха още кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев и командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов. Министър Кралев поздрави уредниците и състезателите за това, че не престават да поддържат интереса към едно от емблематичните надпревари на Варна.

Най-старата плувна конкуренция у нас се организира от 1939 година насам, като старт няма само през 1944 година През тази година плувният маратон "Галата-Варна " се организира съгласно условията, наложени от епидемиологичната конюнктура в страната. По предложение на основния осъждам Вили Цеков контролното време за прекосяване на трасето беше увеличено на 100 минути, с цел да могат повече плувци да преплуват сполучливо дистанцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР