Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло
Коментари Харесай

Министър Кралев награди джудиста Ивайло Иванов за златния му медал от Гран при в Хага

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло Иванов за триумфа, който реализира на шампионата от сериите Гран при в Хага (Холандия).

Иванов завоюва златен орден, надделявайки във финала над представителя на домакините Фран де Вит с ипон 3 секунди преди края, а по пътя към триумфа записа победа и над международния първенец от Баку 2018 Саеид Молаей със „ златна точка “, откакто в постоянното време двамата не си означиха точка.
 kbon2585_818x768  kbon2591_864x768
„ Поздравления за триумфа, който реализира. Убеден съм, че той ще те подтиква да преследваш още по-сериозни резултати и ти поисквам реализацията на твоя труд да доближи своя връх по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 година “, сподели министър Кралев, оповестяват от ММС.

Ивайло Иванов благодари на министъра за поддръжката и разгласи, че се усеща доста по-спокоен откогато президент на Българската федерация по джудо стана Румен Стоилов, а вицепрезидент Даме Стойков.

„ Нещата потеглят в вярната посока. Вече има добра организация, усещаме поддръжка и започваме да демонстрираме резултати “, сподели Иванов.
Румен Стоилов уведоми министъра, че към този момент са подготвени проектите за подготовка и надпревари през 2018 година на националните тимове във всички възрастови групи.

Старши треньорът на националния тим Атанас Герчев пък заяви, че се възползвал от съвета на министър Кралев със състезателите да работи и психолог, като смята, че това е една от аргументите за израстването на Ивайло Иванов, който по време на шампионата е посочил доста здрава душeвност.
Целта пред Българската федерация по джудо е да класира трима състезатели на Олимпийските игри в Токио. Към момента Ивайло Иванов е 11-ти в олимпийската класация, като за Игрите се класират първите 18.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР