Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изказа съболезнования по

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изказа съболезнования по
Коментари Харесай

Министър Кралев със съблезнователен адрес по повод кончината на Динко Дерменджиев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрече съболезнования във връзка кончината на легендата на българския футбол и " Ботев " (Пловдив) Динко Дерменджиев.

Ето какво написа в съболезнователния адрес:

ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С надълбоко огорчение научих за кончината на Динко Дерменджиев.

Позволете ми в този тежък миг да се обърна към Вас и да изкажа най-искрените си съболезнования.

Отиде си един футболист, легенда на „ Ботев “ Пловдив и българския футбол, който през цялата си кариера работи с голяма сила за развиването на спорта в нашата страна. Родните фенове на най-популярната игра още помнят класните му изяви на терена с екипите на „ Ботев “ и националния тим. Той беше образец за безрезервност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три международни шампионати, а Дерменджиев е един от тях. Дълги години бе и рекордьор по мачове в " А " група със своите 447, като всичките са с екипа на един тим. Какъв по-голям образец за честност!

След края на дейната си кариера Динко Дерменджиев остана покрай обичаната игра и като треньор работеше със същата пристрастеност и сила за своите клубове.

Неговата кончина е огромна загуба за всички, които обичат футбола и в този момент в огромното семейство на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнота.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР