Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Иван Портних и

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Иван Портних и
Коментари Харесай

Министър Кралев откри боксова зала във Варна



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Иван Портних и олимпийският първенец по бокс Ивайло Маринов откриха боксов салон в Двореца на културата и спорта във Варна. Това е една от най-модерните зали за бокс в България на повърхност от 600 кв.метра.

По време на откриването се организира и детски шампионат " Децата и бокса " по план на ММС, проведен от боксов клуб " Варна ".

" Боксът е един от спортовете, които извънредно доста обичам. Това тук беше едно порутено необитаемо мазе. Искам да благодаря на шефа на Двореца на културата и спорта Минко Христов, с който дружно направихме този план. Успяхме да превърнем това мазе в една от най-модерните боксови зали в България. Много съм благополучен, че Варна има подобен обект ", сподели министър Кралев и благодари на всички състезатели за присъединяване им в шампионата.

Залата е отворена за всички боксови клубове във Варна.

" Това е един прелестен спорт, който може да помогне доста за построяването на крепко потомство, на здрави, дисциплинирани хора и почтени бойци ", добави Красен Кралев.

Добрите условия за подготовка в новия състезателен обект ще спомогнат за привличането на подрастващи да се включат интензивно в провежданите занятия и спортни шампионати. Целта е боксът да бъде наличен за всички искащи да спортуват и да им помогне да намерят своята спортна реализация.

На събитието участваха още Кристиан Димитров - шеф на Дирекция " Спорт " към община Варна, Мартин Байчев - ръководител на непрекъсната комисия " Младежки действия и спорт ", Минко Христов - изпълнителен шеф на ДКС-Варна, доктор Христо Кьосев - шеф на Медицински Център за Рехабилитация и Спортна Медицина - Варна, Димитър Киряков - президент на боксов клуб " Варна ", Галин Паунов - треньор на клуба.
 Министър Кралев награди медалиста от Световното състезание по бокс Радослав Пантелеев
Министър Кралев награди медалиста от Световното състезание по бокс Радослав Пантелеев

Специален плакет получи и националният селекционер Жоел Арате
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР