Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

Над 490 000 струва ремонтът на покритата лекоатлетическа писта в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открият на следващия ден в 14.00 часа ремонтираната покрита лекоатлетическа зала в Стара Загора, която се намира над стадион Берое. Това оповестяват от пресцентъра на общината.

Извършен бе ремонт на покрива и положена нова настилка на пистата за тичане. Реновиран е и секторът за хоризонтални скокове, инсталирано е легенче на скочището за пастирски скок. Подобрена е осветеността на залата с подмяната на осветителните тела в западната част.

Изпълнител на ремонтните действия на стойност 490 116 лева е " Проинвест строй " ЕООД Пловдив. Средствата са дотация от бюджета на Община Стара Загора.

Закритата лекоатлетическа зала е построена преди повече от три десетилетия. В началото на 2015 година оборудването, на което организират тренировки състезателите от Спортен клуб по лека атлетика " Берое ", беше газифицирано и даде комфорт и улеснения за осъществяване на пълноценни тренировки през целия зимен интервал. Благодарение на персоналната ангажираност на кмета Живко Тодоров и с поддръжката на общината, бяха обезпечени средствата за инсталирането на 7 конвектора, които работят на газ и поддържат непрекъсната температура от 20 градуса.

След осъществения ремонт на лекоатлетическата писта на стадион Берое през 2013 година беше провеждена Балканиада по лека атлетика и Европейско отборно състезание по лека атлетика, както и възобновяване на авторитетния интернационален лекоатлетически шампионат " Самарско знаме ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР