Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването
Коментари Харесай

Министърът на спорта след боя на "Лаута": Има проблем и ще се намесим, за да го решим

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването „ Тази заран “ по „ Би Ти Ви “, където разяснява баталните подиуми сред агитките на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА по време на вчерашния дуел, извоюван от „ алените “ с 1:0. Срещата на „ Лаута “ беше прекъсната за към 20 минути поради безредиците пред бранша с гостуващите почитатели, която беше предизвикани от последователи на домакините и съветски хулигани от секта на Спартак (Москва). Кралев даде обещание, че ще стартира диалози с министъра на вътрешните диалози и БФС, с цел да се регламентира защитата на мачове единствено от полицията и да се спре с наемането на частни компании.

„ Трябва да има завършек на насилието по стадионите. Това са брутални фрагменти, което видяхме по малкия екран. Изключително противен случай. В 21 век към момента не можем да се оправим с футболното безчинство. Искам да обърна внимание на няколко обстоятелството. Немалко хора знаят, че този дуел през вчерашния ден не е бил охраняван от полицията, а от частна компания. Това не се случва за първи път. Искам да напомня, че преди 10 години бях президент на Черно море. Тогава играхме край за Купата на България против ЦСКА и ПФЛ също реши да не наема полицията да охранява мача. Накрая се стигна до същите ексцесии. Само, че не бяха на терена, а нагоре по трибуните “, разяснява министърът на спорта.

„ Има един проблем и ние ще се намесим, с цел да бъде той позволен. От една страна безусловно наложително е тези мачове да се охраняват от полицията. От друга - футболните клубове се оплакват, че от време на време цените, които им се желаят за защита на тези срещи са непостижими за тях и наемат охранители против по-малка сума. Те обаче явно не могат да се оправят. Това не е първият случай в България, когато при защита от частна компания на футболен дуел се случват такива произшествия. “

„ По някакъв метод би трябвало да се уреди казусът. Ще приказвам с сътрудника, който е министър на вътрешните работи, и с управлението на футболния съюз, тъй като би трябвало по някакъв метод да се регламентира наложителното изискване полицията да охранява мачовете, само че при закрепени финансови параметри. Някакви договаряния би трябвало да се проведат, тъй като този риск не може повече да се поема по тоя метод и частни компании “, даде обещание Кралев.

„ Този опит с охранителните компании би трябвало да се спре по някакъв метод. Виждате, че не могат да се оправят, а полицията стои отвън стадиона и се губи скъпо време до момента в който влезе вътре. Футболното безчинство е характерна материя и без да има почит от органите на реда нищо не се случва. Отделно би трябвало да сме безкомпромисни в наредбите и присъдите за дребно безчинство. Задържат ги, пускат ги. Всички страни в Западна Европа се оправиха с тези проблеми. Няма огради на стадионите. Там никой не си помисля, че може да се случи сходно нещо. Това отново е обвързвано със закупуване на камери по стадионите и други вложения. Ние не бягаме от отговорност. В Източна Европа този проблем не е решен към момента. Не е България единствената страна, където има сходни произшествия, само че би трябвало да си гледаме нашите отговорности. “

„ И двете агитки са отговорни. Не може да делиш: едните са предизвикали, другите са реагирали. Ние сме в 21 век, естествени и цивилизовани хора. Дори да те предизвикат, не може да има такава ответна реакция. За това стадионите стоят полупразни, тъй като няма по какъв начин родителите да си водят децата на мач при такива произшествия “, разяснява Красен Кралев.  

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР