Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на
Коментари Харесай

Министър Кралев даде старта на Националния шампионат на Затворен маршрут Писта София



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на " Гран При София " 2019 - III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут и Националния шампионат " Безопасно шофиране " с надпис " Да опазим бъдещето на децата ни! ". Шампионатът се организира от 17 до 18 август на ул. " Владимир Вазов " и ул. " Резбарска " в столицата.
 Снимка 439020
Източник:

Същинският фокус на събитието е пътната сигурност и акцията " Мисия 0 " на Института за пътна сигурност, която е по европейски модел и цели освен понижаване на случаите по пътищата, само че и към това въобще да няма жертви.

" За мен е голяма чест да Ви поздравявам с " Добре пристигнали " на националния шампинат по автомобилизъм на Затворен маршрут в град София " Писта София " - Да опазим бъдещето на нашите деца. Много е значимо, че нашите най-хубави водачи са лице на акцията за сигурност по пътищата. Приветствам концепцията на уредниците едно толкоз огромно съревнование да се завърне след 9-годишна пауза и то с сходна идея ", сподели министър Кралев, като добави, че " Мисия 0 " е доста амбициозна акция, която се надява да притегли, колкото се може повече младежи, с цел да може в действителност пътните произшествия в страната да се сведат до най-малко.

Спортният министър благодари на най-изявените ни водачи, които са главните промоутъри на тази идея.
 Снимка 439021
Източник:

" Пожелавам на всички състезатели триумф и дано създадем едно съревнование, което да стане традиция в София и да радва столичани, тъй като знаем, че автомобилният спорт е един от спортовете с най-вече последователи в България ".

Красен Кралев получи почетен плакет от ръководителя на " София Кар Моторспорт " инж. Росен Даскалов за поддръжката на националния шампионат по безвредно шофиране.

През двата дни от конкуренцията се организират безвъзмездни образования по безвредно шофиране, а претендент водачите могат да се качат на авто симулатор с изкуствен интелект, който следи за верните реакции и познаването на разпоредбите за придвижване.

По време на " Писта София " може да видите дрифт проява на професионални спортисти, измежду които двукратният европейски първенец по дрифт Александър Язов - Матрицата, европейският първенец Тодор Дунев и други. Моторспорт ревю, стънт с мотори, церемониал на ретро коли и супер коли също са част от програмата.

На събитието участваха още зам.-кмет Дончо Барбалов, Богдан Милчев - член на УС на Института по пътна сигурност, Явор Алексов - създател на Mirafiori, Илия Царски - един от най-титулувани родни автомобилни състезатели, притежаващ 18 шампионски трофеи в кариерата си, както и най-младият ни първенец по картинг 17-годишният Кристиян Христов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР