Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на
Коментари Харесай

Министър Кралев даде старт на турнира Тереза Маринова и приятели

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на ІХ-ото издание на лекоатлетическия шампионат " Тереза Маринова и другари ", проведен от олимпийската ни шампионка в тройния скок Тереза Маринова.

В събитието, което се организира на стадиона на Националната спортна академия " Васил Левски " се включиха близо 700 деца от 6 до 13-годишна възраст, като през тази година шампионатът е и с интернационално присъединяване. Дисциплините в конкуренцията са 60 м, 150 м, скок на дължина от място и смесена щафета 4 х 50 метра.

Красен Кралев пожела на присъстващите да създадат един неповторим празник, а в идващото издание следващата година да има още по-сериозно интернационално наличие.

 Министър Кралев откри интернационалния плувен шампионат
Министър Кралев откри интернационалния плувен шампионат " Златоперки "

В двудневната конкуренция вземат участие повече от 250 деца

" Тереза е един от дребното ни олимпийски първенци, който се е отдал напълно на работата с деца, за което й благодаря. Благодаря и на всички родители, които поддържат своите деца и ги подтикват да се занимават с един от най-прекрасните спортове - леката атлетика. Пожелавам Ви доста шанс и доста здраве. Нека най-хубавите да победят и в бъдеще да ни радвате с триумфи и в горните възрастови групи. Бог да пази България и нашите деца ", съобщи при откриването министър Кралев.

Тереза Маринова насочи признателност към всички другари, които подкрепят развиването на шампионата и изрази вяра, че поддръжката ще продължава и в бъдеще. Тя благодари и на родителите, които са на стадиона с децата си от основаването на шампионата и ги подтикват всекидневно да се занимават със спорт.

" За всички наши дребни участници това е празник. Забавлявайте се. Най-добрите ще завоюват, само че пък другите не би трябвало да се отхвърлят, а всеки ден би трябвало да се борим да ставаме по-добри. На добър час, звездички! ", сподели още олимпийската шампионка Тереза Маринова.

На откриването участва и ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР