Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост в
Коментари Харесай

Красен Кралев: Имаме 5% увеличение на бюджета за спорт за 2019 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе посетител в в предаването на Дарик радио “Седмицата ”. Заедно с водещия Кирил Вълчев, те обсъдихме съществени тематики в спорта и в политиката. Ето какво сподели спортният министър в предаването.

Мондиал 2030:
Ще създадем всичко допустимо да осъществим критериите на ФИФА, с цел да получим семейството. Един от главните критерии за избор на хазаин е икономическата и политическа непоклатимост. В Аржентина и Уругвай няма непоклатимост, каквато има при балканските страни. Очаквам доста позитивни резултати за България и района от тази кандидатура - повишение на имиджа на Балканите, подтик на развиването на футбола, ще имаме спортна инфраструктура на международно равнище, която ще се употребява от всички български жители. Парите за инфраструктура не са прахосани пари.

Европейско по волейбол за дами:
Справихме се съвършено с организацията на европейско състезание по волейбол за мъже, по тази причина международната федерация ни даде опция да организираме и международно. За повторно ще има европейско по волейбол за дами, проведено от 4 страни – още веднъж балканските страни България, Румъния и Сърбия ще бъдем уредници, като чакаме Гърция да е четвъртата страна, която ще се включи.

Зимни юношески олимпийски игри:
Има цяла държавна тактика, създадена в тази тенденция. Основната ни цел е България трайно да стъпи на календара на международния спорт.
С поддръжката, която получихме от Томас Бах, самоуверено мога да кажа, че България към този момент има мощно лоби в МОК. Мисля, че сме любимец за продобиване на семейството на младежките зимни игри. Трябва обаче да си осъществим уговорките. Трябва да се създадат промени в законодателството, с цел да изградим съвременни уреди на Витоша, които по-късно ще могат да бъдат употребявани от софиянци. Ако спечелим, което съм уверен, че може да се случи, ще бъде даден мощен подтик за стопанската система в Софийския район. Туризмът ни е на високо равнище. Инфраструктурата ни е добра. Трябва ни единствено спортна инфраструктура и София ще стане един от най-привлекателните центрове за зимни спортове.

Спортни зали:
Залата в Кърджали ще се трансформира в модел за създаване на дребни зали с потенциал до 1200 и в други обитаеми места, тъй като истината е, че дребните градове не могат да съберат повече от 1000 индивида аудитория. В Пловдив, Кюстендил, Добрич, София, Перник, Полски Тръмбеш, Варна, Айтос, Белово и в доста други градове се вършат поправки и построяват дребни спортни обекти, които да обезпечават подготвителния развой на спортистите. Спортното учебно заведение във Варна беше ремонтирано, в София и Пловдив се възнамерява възобновяване.

Бюджетът за спорт през 2019:
Имаме 5% нарастване. Бюджетът на ММС е функционалност от бюджета на страната и спортния тотализатор. Ще ми се да има повече пари за финансиране на федерациите.

Новият Закон за физическото образование и спорта:
Искаме да помогнем на клубовете и федерациите да намерят частни вложители. Клубовете би трябвало да могат да изградят първокласен артикул, с цел да може да се влага в тях. Това се разрешава в новия закон. Без частния капитал, не могат да се случат нещата. Искаме да се обърне повече внимание на груповите спортове, тъй като те сплотяват нацията.

Хора с увреждания:
Те са равноправни жители на страната. Спорта им оказва помощ да превъзмогнат компликациите си.

Политиката:
Всички претенции на майките на деца с увреждания бяха изпълнени. Ние, като държавно управление, сме създали доста в тази посока.

Не считам, че ще има предварителни избори. Цените на горивата падат, тъй като падат и на международния пазар. Патриотите са по-експресивни, вършат неточности, чисто информационни, и тези проблеми би трябвало да си ги позволяват вътрешно в обединението. Няма по-силна политическа мощ от ГЕРБ и нашите съдружни сътрудници. Опозицията да вземем за пример няма явен проект за деяние. При тях няма нито една дума за развиването на спорта в тактиката им за развиване на България. /novsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР